Rødspætte i ovn med nye sommerløg og ærter
(2 pers.)
2 hele flåede rødspætter el. rødtunger
20 g smør
Saften af ½ citron
Salt og peber
3 kviste dild
2 nye rødløg med top
200 g ærter til at bælge
400 g nye kartofler
Reven skal af ¼ citron
1 dl dobbeltfløde (el. cremefraiche 38%)
Salt og peber
Læg fiskene i et smurt ildfast fad og kom smør, salt, peber, dild og citronsaft over. Skrab kartoflerne og kog dem 20 min. med salt. Flæk rødløg i kvarter og læg ved fisken og stil dem i ovnen ved 200° i 10 min. Bælg ærterne. Bland dem med fløden og den revne citronskal og hæld over fisken, der stilles i ovnen igen i 20 sek. Server på benet med grønsager og sky til de nye kartofler.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen