Opskrifter

Burger med paneret kylling

Søndag, 20. april 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
En sprød og saftig burger med paneret kylling og lækre toppings.
30 min
4 personer
Paneret kylling:
4 kyllingebrystfileter
1 dl hvedemel
30 g parmesan
Salt og peber
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning
Spidskålssalat:
200 g spidskål
1 bundt forårsløg
1 usprøjtet limefrugt
Salt
Dressing:
100 g mayonnaise
20 g dijonsennep
15 g flydende honning
Salt og peber
Til servering:
4 store burgerboller
2 tomater
50 g syltede agurker
Ærteskud

Fremgangsmåde:

Spidskålssalat:

  1. Skær spidskålen i tynde strimler.
  2. Snit forårsløg­ene fint.
  3. Bland spidskål og forårsløg sammen.
  4. Riv limeskallen fint, og pres limesaften.
  5. Vend limeskal, limesaft og lidt salt sammen med de snittede grøntsager, og lad kålsalaten trække på køl i 15 minutter.

Paneret kylling:

  1. Flæk kyllingefileterne på langs, så der bliver 8 stykker i alt, og bank dem let flade.
  2. Bland mel med friskrevet parmesan, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i heri.
  3. Steg kyllingestykkerne i smør og olie i 5 minutter på hver side.
  4. Afdryp på køkkenrulle.

Dressing:

  1. Rør mayonnaise, sennep, honning, salt og peber sammen.

Servering:

  1. Rist burgerbollerne, og smør dem med dressingen.
  2. Læg burgerne sammen med spidskålssalat, kylling, tomatskiver, syltede agurker og friske ærteskud på toppen.
  3. Servér straks.