Opskrifter
Burger med paneret kylling
Søndag, 20. april 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
En sprød og saftig burger med paneret kylling og lækre toppings.

30 min
4 personer
Paneret kylling:
4 kyllingebrystfileter
1 dl hvedemel
30 g parmesan
Salt og peber
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning
Spidskålssalat:
200 g spidskål
1 bundt forårsløg
1 usprøjtet limefrugt
Salt
Dressing:
100 g mayonnaise
20 g dijonsennep
15 g flydende honning
Salt og peber
Til servering:
4 store burgerboller
2 tomater
50 g syltede agurker
Ærteskud
Fremgangsmåde:
Spidskålssalat:
- Skær spidskålen i tynde strimler.
- Snit forårsløgene fint.
- Bland spidskål og forårsløg sammen.
- Riv limeskallen fint, og pres limesaften.
- Vend limeskal, limesaft og lidt salt sammen med de snittede grøntsager, og lad kålsalaten trække på køl i 15 minutter.
Paneret kylling:
- Flæk kyllingefileterne på langs, så der bliver 8 stykker i alt, og bank dem let flade.
- Bland mel med friskrevet parmesan, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i heri.
- Steg kyllingestykkerne i smør og olie i 5 minutter på hver side.
- Afdryp på køkkenrulle.

Hovedretter
Lasagne maltagliati med kylling
Dressing:
- Rør mayonnaise, sennep, honning, salt og peber sammen.
Servering:
- Rist burgerbollerne, og smør dem med dressingen.
- Læg burgerne sammen med spidskålssalat, kylling, tomatskiver, syltede agurker og friske ærteskud på toppen.
- Servér straks.