Sellerisuppe med peberrod og rødbedechips
(4 pers.)
40 min.
25 g smør
1 stor porre
1 kg selleri, skrællet
1 liter grønsagsbouillon
2 tsk. reven peberrod
1 dl piskefløde
1½ dl sødmælk
2 rødbeder
Olie til dybstegning
Salt, peber og purløg
Tilbehør:
Cremefraiche og brød
Rens og småtskær alle grønsager og steg porren i smør. Tilsæt selleri og hæld suppen ved. Lad det koge i 25 min., mens du fritterer rødbederne, som skrælles, skæres i ultratynde skiver (med kartoffelskrælleren) og steges sprøde i olie og drysses med salt. Blend sellerisuppen, til den er glat, og hæld den igen i gryden, hvor der spædes med fløde og mælk. Bringes til kogepunktet. Serveres i dybe skåle med cremefraiche og purløg.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere supper....
Sellerisuppe med æbler
Fiskesuppe med røget hellefisk