Karamelrand med appelsinsalat
(6 pers.)
100 g sukker
1 spsk. vindruekerneolie
1 stang vanilje
5 dl fløde
6 æg
3 spsk. sukker
4 appelsiner
1 granatæble
Smelt sukkeret i en gryde til en let, gylden karamel og hæld det i en randform eller bageform, så bunden er dækket. Pensl siderne af formen med vindruekerneolie. Kog fløden op med den flækkede vaniljestang og lad den småsimre i 10 min.
Pisk æg og sukker sammen i en skål og rør den varme fløde i uden vaniljestangen. Hæld fløden i formen og stil den i en bradepande med kogende vand. Sæt bradepanden i ovnen ved 125° i 1 time, til fløden har sat sig, og stil den på køl i mindst 3 timer. Skær skallen af appelsinerne og skær appelsinbådene fri af hinderne. Bank godt på granatæblet, halvér det og skrab kernerne ud. Bland kernerne med appelsinbåde og server karamelranden vendt ud på et fad sammen med appelsinsalaten.
Madopskrift: Kristina Marckmann
SILIKONEFORME TIL DINE MUFFINS
Muffinformene er fremstillet i 100% silikone, hvis egenskaber forhindrer, at dejen, isen osv sidder fast. Formene kan købes for 99 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Æbler i orange-karamel
Moccakarameller
Choko-iceshot med chokolade og æbler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)