Mulligatawny – i forenklet udgave
(5 pers.)
500 g kyllingebryst u. ben (Gråsten hanekylling)
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 tsk. karry
1 l god hønsebouillon
1 laurbærblad
3 kviste timian
1 syrligt æble
1 dl piskefløde
Salt og peber
Til servering
Rejer
Bønnespirer
Pil og hak løg og hvidløg. Varm olien i en gryde, tilsæt løg, hvidløg og karry og svits et par min. Tag løgene op, læg kyllingen i gryden og lad den få lidt farve på hver side. Tag kyllingen op. Kog løg, bouillon, laurbær og timian op og lad det koge 10 min. Tilsæt kyllingen og kog 20 min. under låg. Tak kødet op og skær det i strimler. Fjern timian og laurbærblad. Varm suppen op igen, riv æblet groft ned i suppen og hæld fløden i. Tilsæt kyllingekødet og smag til med salt og peber.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Hummersuppe
Fyldte kyllingelår og ristet julesalat
Frugtsalat med ristet marcipan
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)