Eftermiddagste a la England
Opskrifter til high tea
- Agurkesandwich
- Æggesandwich a la Ritz
- Scones med rørt creme
- Chokolade eclair
- High Tea lemon cookies
Ingredienser til agurkesandwich
(6 pers.)
6 skiver toastbrød
¼ agurk
½ dl mynteblade
30 g usaltet, blødt smør
30 g flødeost
Salt
Fremgangsmåde til agurkesandwich
Skræl agurken, flæk den og tag kernerne ud. Skær agurken i meget tynde skiver. Hak mynten fint. Bland smør, ost, mynte og salt. Smør det på toastbrødet og læg agurkeskiverne på 3 af brødskiverne. Drys med lidt salt og læg de andre skiver over. Tryk dem sammen, skær skorpen af og skær sand-wichene i trekanter eller aflange stykker.
Pak sandwichene i plastfilm og stil dem køligt til ca. 20 min. før servering.
Ingredienser til æggesandwich a la Ritz
6 skiver toastbrød (evt. groft)
2 æg
3 spsk. mayonnaise
Salt og peber
2 spsk. friskhakket dild
Fremgangsmåde til æggesandwich
Kog æggene 10 min. og overhæld dem med koldt vand. Pil og hak æggene og bland dem med mayonnaise, salt, peber og dild. Smør æggefyldet på halvdelen af brødene og læg dem sammen. Skær skorpen af brødene og skær de sammenlagte brød i trekanter.
Ingredienser til scones med rørt creme
(Ca. 12 stk.)
200 g hvedemel
50 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
1 spsk. flormelis
50 g smør
1½ dl kærnemælk
Creme
60 g flødeost
1 spsk. sukker
1 nip salt
2 dl piskefløde
Rabarbermarmelade
Fremgangsmåde til scones med rørt creme
Sigt mel, kartoffelmel, bagepulver og flormelis sammen og gnid smørret ind i de tørre ingredienser. Kom mælken i og rør hurtigt til en blød og klistret dej. Justér evt. konsistensen med lidt mere mel. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, rul den ud i 2 cm's tykkelse og udstik scones med et glas eller en udstikker. Drys evt. med rørsukker. Bag dem ved 220° i 10-12 min., til de er gennembagte og gyldne.
Creme: Rør osten med sukker og salt. Pisk fløden til skum, vend den i osten og rør, til det har en jævn og cremet konsistens. Smør det på de flækkede scones og giv rabarbermarmelade til.
Ingredienser til chokolade eclair
(12 stk.)
¾ dl vand
40 g smør
55 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
2 æg
Fyld
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
Glasur
100 g flormelis
1 spsk. kakao
Lidt kogende vand
Fremgangsmåde til chokolade eclair
Bring vand og smør til lige under kogepunktet, kom hvedemel, salt og sukker i og rør, til dejen er jævnet, og sluk. Lad det afkøle. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt ad gangen, mens der røres. Når dejen er skrivefast og jævn, kommes den i en sprøjtetylle og afsættes i 12 aflange kager. Bag kagerne ved 200º i ca. 20-25 min., til de er gyldne og faste. Lad dem afkøle.
Creme: Hak chokoladen, bring fløde og chokolade til kogepunktet. Lad det afkøle og pisk det til en tyk skum.
Rør glasuren sammen. Flæk kagerne, læg dem sammen med chokoladecremen og overtræk dem med chokoladeglasuren.
Ingredienser til High Tea lemon cookies
250 g blødt smør
150 g flormelis
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Topping:
75 g usaltet smør
½ usprøjtet citron
100 g flormelis
Fremgangsmåde til High Tea lemon cookies
Pisk flormelis og smør luftigt. Riv citronskallen fint og kom halvdelen i dejen. Flækk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, bagepulver og hvedemel og fold det i dejen. Rul dejen til små kugler og tryk dem let flade. Bag ved 190º i 10-15 min., til de er lyst brune og lad dem afkøle.
Topping: Rør resten af citronskallen, saften fra dem begge, blødt smør og flormelis til en jævn og glat glasur. Kom det i en sprøjte tylle og fordel det på de afkølede kager.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Figenpålæg med tranebær
Laksesandwich med bønnecreme
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)