Sprød gedeost i urterasp med krydderurtesalat
(6 pers.)
1 rulle frisk gedeost, 200 g
Urtepanering
3 stk. groft knækbrød
1 spsk. friskhakket basilikum
1 spsk. friskhakket oregano
Friskkværnet peber
1 æg
Olivenolie til stegning
Krydderurtesalat
1 bdt. kørvel
1 bdt. basilikum
1 bdt. purløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber
TIP
Gedeosten kan evt. erstattes af fetaost. Køb i så fald fetaost i en hel blok, så du selv kan skære pæne stykker af den.
Urtepanering: Blend knækbrød, basilikum og oregano til en grov rasp i en minihakker/blender og krydr med peber. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Hæld urteraspen i en anden dyb tallerken. Skær gedeosten i 6 tykke skiver og vend dem først i æg og derefter i urteraspen.
Opvarm en pande med rigelig olivenolie og steg gedeosteskiverne i ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Krydderurtesalat: Bland kørvel, basilikum og klippet purløg sammen og dryp med olie og balsamico. Smag til med salt og peber. Anret den stegte gedeost oven på krydderurtesalaten og server straks.
Madopskrift: Marie Melchior
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Salat med stegte æbler og gedeost
Spinattærte med gedeost
Bagte rødbeder med gedeost
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)