Opskrifter

Sprød gedeost i urterasp med krydderurtesalat

Søndag, 2. oktober 2011af Redaktion
God som en lille forret eller som en delikat mellemret efter hovedretten og før desserten

(6 pers.)

1 rulle frisk gedeost, 200 g

Urtepanering
3 stk. groft knækbrød
1 spsk. friskhakket basilikum
1 spsk. friskhakket oregano
Friskkværnet peber
1 æg
Olivenolie til stegning

Krydderurtesalat
1 bdt. kørvel
1 bdt. basilikum
1 bdt. purløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber

TIP

Gedeosten kan evt. erstattes af fetaost. Køb i så fald fetaost i en hel blok, så du selv kan skære pæne stykker af den.

Urtepanering: Blend knækbrød, basilikum og oregano til en grov rasp i en minihakker/blender og krydr med peber. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Hæld urteraspen i en anden dyb tallerken. Skær gedeosten i 6 tykke skiver og vend dem først i æg og derefter i urteraspen.
Opvarm en pande med rigelig olivenolie og steg gedeosteskiverne i ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Krydderurtesalat: Bland kørvel, basilikum og klippet purløg sammen og dryp med olie og balsamico. Smag til med salt og peber. Anret den stegte gedeost oven på krydderurtesalaten og server straks.

Madopskrift: Marie Melchior

DAMP DINE RÅVARER

Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Salat med stegte æbler og gedeost
Spinattærte med gedeost
Bagte rødbeder med gedeost





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)