Opskrifter
Rabarber i bedstefars skæg
Lørdag, 16. juni 2012Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv den klassiske skærekage "bedstefars skæg" med et friskt sommer-twist af rabarber. Opskriften er et sikkert hit og giver ca. 16 stykker.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/bagvark/2012/06/23-rabarber-i-bedstefars-skaeg-362.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=320:180)
50 min
16 personer
Kage
175 g smør
175 g sukker
3 æggeblommer
200 g mel
2 tsk. bagepulver
1 dl kærnemælk
Top
3 æggehvider
200 g sukker
100 g mandler
500 g rabarber
- Rør smør og sukker cremet og luftigt.
- Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og sigt mel og bagepulver over og fold i dejen skiftevis med kærnemælk.
- Kom dejen i en smurt eller foret lille bradepande.
- Pisk æggehviderne stive og dernæst seje med sukker.
- Hak mandlerne groft.
- Skær rabarberne i 2 cm lange stykker og vend mandler og rabarber i marengsmassen.
- Fordel marengsmassen over kagen.
- Bag kagen ved 200° i ca. 40 min.