Fyldte nøddeboller
(24 stk.)
25 g gær
3 dl mælk
150 g smør
400 g mel
100 g finthakkede hasselnødder
2 spsk. sukker
2 æggeblommer
½ dl abrikosmarmelade
½ tsk. revet, usprøftet citronskal
2 spsk. mørk rom
Mælk til pensling
Rør gæren ud i mælken og hak smørret i melet. Bland nødder og sukker i melet, tilsæt mælk og æggeblommer og ælt dejen glat. Lad dejen hæve i 30 min. og rør marmeladen med citronskal og rom. Fordel halvdelen af dejen i 24 små smurte forme og læg en skefuld marmelade over. Fordel resten af dejen over marmeladen, pensl med mælk og bag dem ved 190° varmluft i 20 min.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Nathævede nøddebaguetter
Gode nødder
Valnøddebrød med porter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)