Opskrifter
Valnøddebrød med porter
Søndag, 27. februar 2011af Redaktion
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/acd3a1ec4e4d443dadb9134da18f71f3.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(1 brød)
1½ dl vand
2 dl mørk maltøl
15 g gær
100 g grofthakkede valnødder
125 g groft speltmel
1½ tsk. salt
½ spsk. rørsukker eller farin
2 spsk. nødde-eller sesamolie
Ca. 250 g sigtet speltmel
Rør vand, øl, gær, groft speltmel og valnødder sammen og lad det hvile ½ time. Tilsæt salt, rørsukker, olie og speltmel. Ælt den bløde dej med maskine 12-15 min. og lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse 3-4 timer. Skrab dejen ud på en plade med bagepapir. Varm ovnen til 225°. Bag brødet på nederste rille i 20-25 min. Køl brødet af på en rist.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Godmorgenbrød
Majsbrød
Grovbagels med tranebær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop