Saftigt valnøddebrød
Ingredienser til valnøddebrød
2 små klumper gær på str. med ærter
80 g surdej
1½ dl koldt vand
1 tsk. salt
50 g valnødder
10 g klid
Ca. 200 g hvedemel
Lidt rugmel til udrulning
Surdej
100 g groftrevet æble uden skræl
200 g fintmalet,
groft rugmel
2 dl vand
Fremgangsmåde til surdej
Rør ingredienserne sammen og dæk surdejen til med plast. Rør i den morgen og aften. Efter 1-3 døgn, når surdejen bobler, er den klar til brug.
Fremgangsmåde til valnøddebrød
Rør gæren ud i vandet og surdejen. Rør salt og grofthakkede valnødder i. Rør mel og klid i og ælt til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket med plast i ca. 3-7 timer. Sæt ovnen på højeste varmluft. Drys rugmel på bordet, del dejen i to og sno den sammen til et langt brød. Læg brødet på en plade med bagegpair og lad brødet hæve i ca. 20 min. Sæt brødet i ovnen og sprøjt med vand, sænk temperaturen til 190º og bag brødet i ca. 20 min. Afkøl brødet på en rist.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Grovbrød
Gammeldags boller