Luftige boller
Ingredienser til gammeldags boller
12 luftige boller
25 g gær
3 dl mælk
2 dl vand
2 spsk. smeltet smør
Ca. 850 g. mel
2 tsk. salt
Æg
Birkes
Sådan laver du luftige boller
Rør gæren ud i mælken. Rør smør og vand sammen og rør det i mælken. Rør melet i lidt ad gangen og ælt til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket ca. 30 min. Drys salt over dejen, ælt den igennem igen og del den i 10 stk. Form dem til boller, læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag de luftige boller ved 225° i ca. 15 min., til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Brød til te
Fødselsdagsboller
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)