Nem kylling i ovn
Ingredienser til nem kylling i ovn
(4 pers.)
8 kyllingeoverlår
2 spsk. mel
Salt og peber
3 spsk. olivenolie
50 g bacon i tern
2 løg
4 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 spsk. lys, mild eddike
2½ dl hvidvin
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 dåse hele cherrytomater
Persille
Tilbehør
Polenta eller kartoffelmos
Sådan laver du kylling i ovn
Vend kyllingestykkerne i mel, salt og peber og steg dem i olie ca. 4 min. på hver side. Læg dem i en lille bradepande. Pil og hak løg og hvidløg. Rist baconternene og tilsæt de hakkede løg og hvidløg. Pil
bladene af rosmarinen og kom halvdelen i panden. Tilsæt vin og eddike og lad det koge ind. Tilsæt begge slags tomater og resten af rosmarinen og kog igennem. Hæld saucen over kyllingen og dæk fadet med alufolie. Sæt fadet med kylling i ovnen ved 190º i 45 min. Servér retten drysset med persille og polenta.
Tip: Polenta er majsgrød, som man i Norditalien spiser på samme måde, som vi spiser kartoffelmos. Man kan købe minut polenta mel, der er meget nem at arbejde med.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kylling i det grønne
Kyllingetærte med tomater og oliven
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)