1½ dl perlebyg
10 radiser
½ agurk
50 g små, grønne ærter
Rygeostsauce
1 bæger rygeost, 170 g
2-3 spsk. snittet purløg
2-3 spsk. snittet dild
½ tsk. honning
1 tsk. citronsaft
Lidt koldt vand
Salt og peber
TIP
- Kog evt. en større portion perlebyg og frys den. Brug byggen i andre salater svitset på panden sammen med grønsager eller lunet i mikroovn sammen med lidt olivenolie og salt.
1½ dl perlebyg vejer 100 g og suger vand, så den vejer 250 g efter kogning.
Salaten kan også laves med quinoa
Kog perlebyggen 8 min. i 3 dl vand. Rør en smule salt i. Træk gryden fra varmen og lad det stå ½-1 time, til væden er opsuget. Rens og snit radiserne. Skær agurken i skiver. Bland det med ærterne. Rør rygeostsaucen sammen og tilsæt vand, så den bliver mere flydende. Smag til med salt og peber.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find andre lækre salater og tilbehør her...
Græsk salat med skinkespid
Salat med røget markrel hindbær og kartofler
Sigtebrød med kartofler og kommen