Opskrifter

Sigtebrød

Lørdag, 19. juni 2010af Redaktion
Skønt brød med kartofler og kommen

275 g skrællede, kogte kartofler (godt 300 g skrællede rå kartofler)
2½ dl håndvarmt vand
30 g gær
1½ tsk. salt
2 tsk. sirup
1 spsk. kommen
400 g sigtemel
Ca. 200 g hvedemel


Riv kartoflerne og rør dem med vand. Smuldr gæren og rør den i. Tilsæt salt, sirup, kommen og sigtemel og bland det godt. Kom hvedemel i og ælt den fugtige dej sej, nemmest i maskine. Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen til dobbelt størrelse ca. 1 time. Skrab dejen ud på plade med bagepapir og form den til et rundt eller aflangt brød med fugtige hænder. Rids brødet med en skarp kniv. Efterhæver lunt ca. ½ time. Spray brødet med vand og sæt det i ovnen på nederste rille 10 min. ved 225°. Sænk varmen og bag det færdigt på ca. 20 min. ved 200°.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere godt brød...
Solsikkebrød
Frøknækbrød
Naanbrød