Kartoffelmad med hjemmerørt mayonnaise
1 tyk hjemmebagt skive rugbrød
5-10 g smør (kan udelades)
1-2 skiver sprød salat
3-4 kogte pillede kartofler
10-15 g mayonnaise (køb en ægte mayo el. rør den selv)
2 spsk. hakket purløg
Salt og peber
Smør brødet med tyndt lag smør. Læg skyllet afdryppet salat på. Skær kartofler i tykke skiver. Læg dem på. Læg en tyk stribe mayonnaise over og drys med hakket purløg, lidt salt og friskkværnet peber.
Hjemmelavet mayonnaise
1 pasteuriseret æggeblomme
¼ tsk. groft salt
½ tsk. citronsaft
Ca. 1 dl neutral majsolie el. lign.
Rør æggeblommen sej med salt og citron og tilsæt så olien dråbevis, til æggeblommen emulgerer, og fortsæt så i en tynd stråle, til mayoen har den konsistens, du foretrækker. Kan holde ca. 1 uge på køl.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere til din smørebrødsseddel...
Sprængt oksebryst med pickles
Gammel ost med fedt og sky
Prøv at lave dine egne ristede løg