(8-10 pers.)
25 min. + 1½ time i ovnen
Dej
250 g hvedemel
1 spsk. flormelis
100 g smør
1 æggeblomme
1 spsk. citronsaft
Fyld
250 g sukker
3-4 æg
2½ dl piskefløde
2½ dl appelsinsaft
1 spsk. stødt kardemomme
Top
175 g sukker
2 usprøjtede appelsiner i tynde skiver og halverede
Tilbehør
Cremefraiche
TIP
Man kan også bruge mandariner, hvor skiverne så ikke behøver at blive halverede.
Saml mel, sukker og smør på foodprocesser og tilsæt æggeblomme og saft til at få dejen glat. Lad den hvile koldt i 30 min., rul den ud og forbag den i smurt tærteform med en kant af alufolie, så den ikke glider ned. Forbages ved 200° i 10 min. Pisk alle ingredienser til fyldet sammen og kom det i den forbagte tærte. Bag videre ved 200° i 35 min. Glasér appelsinskiverne i sukkeret, til sukkeret er helt lysebrunt, og afkøl dem. Anret dem på den afkølede tærte. Servér med cremefraiche
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
STØB FINE HJERTER
Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Engelsk julekage
Appelsin-rosmarinkager
Abrikostærte
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)