Citron-limekager
Ingredienser til citron-limekager
(26 stk.)
Mandelkager
350 g marcipan
65 g sukker
2 store æggehvider
Fyld
65 g sukker
2½ spsk. vand
1½ spsk. citronsaft
2 spsk. limesaft
3 æggeblommer
75 g hvid chokolade
150 g smør
Glasur
200 g hvid chokolade
Evt. ½ usprøjtet lime
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde
Riv marcipanen, bland den med sukker og æggehvider og rør til en smidig dej. Sæt dejen i små toppe på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 175º i 12-14 min. Lad dem afkøle på en rist.
Kog sukker, vand, citron- og limesaft, til det bliver sirupsagtigt. Pisk æggeblommerne og kom dem i den varme sukkerlage under piskning. Lad cremen køle af. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Pisk smørret blødt og rør det i cremen under kraftig piskning. Rør chokoladen i. Fordel fyldet på kagernes underside og sæt dem i fryseren. Hak og smelt chokoladen over vandbad og dyp cremesiden af kagerne i chokoladen. Pynt evt. med lidt revet limeskal.
Bageopskrift: Boel Ottmer
Find flere opskrifter her...
Citronmakroner
Citronkage med citronglasur
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)