Majsbrød
(20 firkanter)
25 g gær
5 dl håndvarmt vand
½ dl rapsolie
1½ tsk. salt
½ dl majskerner
1½ dl groftmajsmel (polenta)
Ca. 600 g hvedemel
Drys
Majsmel
2 spsk. olie
Majskerner
1 spsk. flagesalt
Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt olie, salt, majskerner, majsmel og hvedemel og ælt det til en smidig dej. Smør en bradepande 20 x 30 cm med smør og drys med majsmel. Tryk dejen ud i formen. Hæver lunt tildækket ca. 30 min. Dryp olien over brødet og drys med majskerner og flagesalt. Bag brødet på midterrillen ved 225° ca. 25 min.
Lad brødet køle på rist, inden det skæres i tern.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre brød...
Solsikkebrød
Grove speltflutes
Naanbrød