(Ca. 20 brød)
50 g gær
5 dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
½ dl olivenolie
1 dl ristede solsikkekerner
Ca. 750 g pizzamel
Pensling
2 spsk. olivenolie
Rør gæren glat med vandet. Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og så meget mel, at dejen kan æltes uden at være for fast. Lad dejen hæve tildækket 45 min. Ælt den let igennem og del den i 20 stykker, der trilles til aflange brød. Hæver lunt tildækket på plade med bagepapir 30 min.
Pensl brødene med olivenolie og stik eventuelt nogle solsikkekerner i. Bages på midterrillen ved 225° ca. 10 min. og køles af på bagerist.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Spis sammen med laksecarpaccio
Flere lækre brød...
Nemme minirugbrød
Naanbrød
Valnøddebrød