Salat med tun og rabarber
(2 pers.)
300 g rabarber
1 spsk. smør
½ dl balsamicoeddike
2 spsk. rørsukker
1 lille rødløg
1 romainesalat
½ agurk
2 forårsløg
200 g frisk tun
Salt og peber
1 spsk. citronsaft
Vask rabarberne og skær dem i tern. Smelt smørret på en pande, tilsæt balsamicoeddike og sukker og rør, til konsistensen er som sirup. Tilsæt rabarberne og lad dem varme igennem ganske kortvarigt, så de stadig er let sprøde. Skær løget i halve ringe og salaten i mindre stykker. Halver agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Bland salat, løg og agurk og snit forårsløget i ringe. Krydr tunen med salt, peber og citronsaft og steg den ved høj varme i 2 min. på hver side.
Vend rabarberne i salaten og anret den med skiver af tunen over. Drys med forårsløg og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Prøv mere med rabarber...
Rabarber-æbledrik
Rabarberkage med marcipan
Rabarber gulerods-syltetøj