Opskrifter

Salat med tun og rabarber

Søndag, 11. april 2010af Redaktion
Salaten er god som frokostret eller som forret. Det syrligt-søde fra rabarberne passer godt med den lune tun, der kun er let stegt, så midten stadig er rå.

(2 pers.)

300 g rabarber
1 spsk. smør
½ dl balsamicoeddike
2 spsk. rørsukker
1 lille rødløg
1 romainesalat
½ agurk
2 forårsløg
200 g frisk tun
Salt og peber
1 spsk. citronsaft

Vask rabarberne og skær dem i tern. Smelt smørret på en pande, tilsæt balsamicoeddike og sukker og rør, til konsistensen er som sirup. Tilsæt rabarberne og lad dem varme igennem ganske kortvarigt, så de stadig er let sprøde. Skær løget i halve ringe og salaten i mindre stykker. Halver agurken, fjern kernerne og skær den i skiver. Bland salat, løg og agurk og snit forårsløget i ringe. Krydr tunen med salt, peber og citronsaft og steg den ved høj varme i 2 min. på hver side.
Vend rabarberne i salaten og anret den med skiver af tunen over. Drys med forårsløg og server.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Prøv mere med rabarber...
Rabarber-æbledrik
Rabarberkage med marcipan
Rabarber gulerods-syltetøj