Kål og bønner med pølse
(4 pers.)
100 g pintobønner el. små hvide bønner
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olie
700 g snittet hvid-, spids- el. savoykål
2 dl pilsner
1½ spsk. grov sennep
1-2 tsk. salt
Kværnet peber
½ spsk. honning el. sirup
4 kålpølser, ca. 300 g (Højer)
Læg bønnerne i blød i koldt vand natten over. Kasser vandet, og kog bønnerne møre i frisk vand på ca. 1 time. Pil og hak løg og hvidløg. Svits i sauterpande i olie. Svits kålen med 5-6 min., til den er faldet lidt sammen. Hæld øl ved, og krydr med sennep og salt. Lad det simre 15 min. under låg. Hæld væden fra bønnerne, og bland dem med kålen. Skær pølserne i grove skiver, og læg dem oven på kålen. Lad det simre 5 min. under låg. Bland det hele godt, og smag til med honning, salt og peber. Server med sennep og groft brød.
TIP
-
Pintobønner bliver svagt rosafarvede ved kogning. De skal udblødes og koges en times tid. Kog en større portion bønner, de vokser til det dobbelte i gryden, og gem overskuddet i fryseren til fyld i salater og supper.
Der skal ikke salt i kogevandet, så bliver bønnerne ikke møre, men krydderier i form af laurbærblade, peberkorn og timian eller sar er godt. - Hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan 1 dåse hvide bønner uden væde bruges
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Bønnesalat med røget mørbrad
Majsspid med bønnedip