Opskrifter

Julede valnødde-firkanter med abrikosmos

Onsdag, 28. november 2012Opdateret 23 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Slå hul på julemåneden med disse lækre valnøddefirkanter, der smager lækkert af jul og er fyldt med både valnødder, vanilje og abrikos.
40 min
16 personer
Valnødde-firkanter
125 g smør
170 g sukker
½ vaniljestang
4 æg
½ dl mælk
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g valnødder
100 g abrikosmos
½ citron
16 halve valnødder til pynt

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  2. Rør æggene i et ad gangen sammen med mælk og vaniljekorn.
  3. Sigt mel og bagepulver over dejen og fold det i sammen med de hakkede valnødder.
  4. Kom dejen i en lille beklædt bradepande på 20 x 30 cm og bag kagen i 30-40 min. ved 200°.
  5. Vend kagen ud på en bagerist og afkøl.
  6. Overtræk kagen med abrikosmos rørt med citronsaft og pynt med valnødder.
  7. Skær kagen ud i 16 kvadratiske stykker.