Hvidkålslasagne
15 min. + 25 min. i ovnen
(3 pers.)
½ hvidkål
500 g hakket oksekød
1 hakket løg
1 spsk. olie
1 ds. flåede tomater
2 tsk. timian
1 tsk. salt
½ tsk. peber
½ l hvid mælkesovs (bechamelsovs)
150 g bacon i skiver
Blancher hvidkålsbladene i letsaltet vand og lad dem dryppe af i en sigte. Svits oksekød og løg i olien og tilsæt de flåede tomater og timian. Lad kødsovsen koge igennem og smag til med salt og peber. Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg heri hvidkål, kødsovs og bechamelsovs lag for lag. Begynd og afslut med hvidkålen. Dæk det øverste lag hvidkål med bacon og bag lasagnen midt i ovnen ved 200° i 25 min. Server med flute og reven gulerod.
Opskrift: Kristina Miechels