Bulgurbrød
(4 stk.)
1 dl bulgur
2 dl havregryn
50 g gær
2 dl lunkent vand
160 g fintrevne gulerødder
40 g hakkede hasselnødder
1 tsk. salt
½ dl rapsolie
90 g sigtemel
90 g grahamsmel
90 g pizzamel (durumhvedemel)
300 g hvedemel
Skyl bulguren, kog den med 2 dl vand i 10-12 min. og lad den køle af. Bland havregrynene med 2 dl vand og lad dem trække i et par min. Rør gæren ud i vandet og tilsæt bulgur, havregryn, gulerødder, hasselnødder, salt og olie. Rør sigtemel, grahamsmel og pizzamel i og ælt dejen godt igennem med hvedemelet. Dæk dejen til og lad den hæve i tre kvarter. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og form den til 4 brød. Lad brødene hæve på en bageplade i 30 min., pensl med vand og bag dem ved 225° i 15-20 min.
Madopskrift: Karl-Ove Pedersen
Find flere opskrifter her...
Kartoffel-durumkrans
Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lavendelbrød