Chokolademuffins med jordbær
(18 stk.)
25 min. + 25 min i ovn
400 g jordbær
½ dl vand
1 vaniljestang
100 g rørsukker
300 g god, mørk chokolade
5 æg
100 g sukker
75 g mandelmel
2½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
Sukkerpynt
Skyl jordbærrene, halver dem og læg dem i et ovnfast fad sammen med vandet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med rørsukker. Drys sukkerblandingen over jordbærrene og bag dem ved 175° i 20 min. og lad dem køle af. Smelt chokoladen og rør 4 spsk. saft fra jordbærrene i. Pisk æggene luftige med sukkeret og vend chokoladeblandingen og mandelmelet i. Hæld halvdelen af dejen i 18 muffinsforme og fordel jordbærrene over. Kom resten af dejen over og bag kagerne ved 175° i 25 min. og lad dem køle af. Giv fløden et opkog, smelt den hvide chokolade deri og lad blandingen afkøle. Pisk den afkølede fløde op og dekorer muffinsene med cremen og sukkerpynt.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Muffins med citron og
passionsfrugt
Muffins med abrikos og
chokolade
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)