Opskrifter

Hyldeblomstsaft

Mandag, 29. juni 2015af Helle Brønnum Carlsen | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Skøn og forfriskende hyldeblomstsaft til de lune sommerdage.

Opskrift på hyldeblomstsaft

(1 liter)
6 usprøjtede citroner
30 nyudsprungne hyldeskærme
1 kg sukker
1 l kogende vand

Prøv også: Hyldeblomstis på chokoladebunde

Sådan laver du hyldeblomstsaft

Skær citronen i skiver og læg den i lag med hyldeskærme og sukker. Overhæld med kogende vand, læg det under let pres, så vandet dækker, og lad det trække i 3 døgn.

Si det gennem et klæde og fordel det i mindre flasker, der kan fryses, så er konserveringsmiddel ikke nødvendigt.

Fortyndes i forholdet 1:4 og serveres med isterninger, citronskiver og en frisk hyldeblomst.

TIP!
Siruppen kan også fortyndes 1:2 og køres på ismaskine til sorbet.

Prøv også: Grillede ananas med hyldeblomst og ostecreme