Blåbærkager
Opskriften er til 18 stk. lækre blåbærkager
Det skal du bruge til blåbærkager
300 g blåbær
50 g sukker
½ usprøjtet citron
½ dl vand
200 g smør
250 g sukker
3 æg
125 g majsgryn
50 g mel
1 tsk. bagepulver
125 g malede mandler
1 dl cremefraiche
Prøv også: Blåbærkager med limelåg
Sådan laver du blåbærkager
Skyl bærrene, læg dem i et ovnfast fad og drys med sukker, fintrevet citronskal, citronsaft og vandet.
Bag bærrene ved 180° i 25 min. og lad dem afkøle lidt. Hæld væden fra bærrene i en lille gryde og kog den ind til en tyk sirup.
Rør smør og sukker luftigt og rør æggene i ét ad gangen. Bland majsgryn, mel, bagepulver og mandler og vend det i.
Fordel halvdelen af dejen i 18 små, smurte kageforme og læg blåbærrene over. Kom resten af dejen over, bag dem ved 180° i 25 min. og lad dem køle.
Servér kagerne med cremefraiche og den indkogte sirup.