Pasta med pesto af spinat

(2 pers.)
Det skal du bruge til pasta med pesto af spinat
250 g frisk pasta
25 g frisk babyspinat
1 fed hvidløg
1 tsk. citronsaft
½ dl basilikumblade
1 spsk. revet parmesanost
½ dl pinjekerner
1 tsk. salt
1 knsp. peber
½ dl olivenolie
150 g bacontern
1 spsk. olivenolie
200 g cherrytomater
3 fed hvidløg
Prøv også: Pasta med pecorino og spinat
Sådan laver du pasta med pesto af spinat
Blend spinaten med hvidløg, citronsaft, basilikumbladene, parmesanen, 2⁄3 af pinjekernerne og salt og peber.
Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes, til pestoen har en jævn konsistens.
Kog pastaen i letsaltet vand og lad den dryppe af i en sigte.
Rist baconternene i olien, skyl tomaterne og skær hvidløgene i skiver.
Lad tomater og hvidløg svitse med et par min., vend pastaen i, tilsæt pestoen og servér pastaen drysset med resten af pinjekernerne.