Rødbedesuppe med fyld
(4 pers.)
Det skal du bruge til rødbedesuppe med fyld
2 spsk. olivenolie
1 løg
1 porre
2 stilke bladselleri
6 rødbeder, 800 g renset vægt
1 gulerod
2 spsk. balsamicoeddike
1½ l grønsagssuppe
½ tsk. kanel
Lidt friskrevet muskatnød
Salt og peber
2 dl cremefraiche 18%
2 æg
1 agurk
1 æble
4 kviste dild
Sådan laver du rødbedesuppe med fyld
Rens alle grønsagerne og skær dem i små tern.
Svits løg, porre og blegselleri i olie i en tykbundet gryde og lad dem blive bløde.
Tilsæt rødbeder og gulerod, eddike, suppe og krydderier.
Kog suppen i 40-50 min., til alt er meget mørt.
Blend suppen til en jævn, tyk konsistens og smag til.
Kog æggene 9 min. og hak dem.
Skræl agurken, fjern kernerne og hak den. Udkern æblet og skær det i små tern. Pluk dilden. Kom alle delene i små skåle.
Servér suppen med rørt cremefraiche og drys af æg, agurk, æble og dild.