Opskrifter
Nougatlagkage med makronbund
Onsdag, 2. november 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Skal du holde fødselsdag eller bare gøre lidt ekstra ud af kagen, så er denne nougatlagkage perfekt. Bløde bunde, hindbærmarmelade, flødeskum og en knasende bund.
Opskrifter giver ca. 8 stykker.
1 t
Lagkagebunde
3 æg
160 g sukker
120 g mel
120 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
Makronbund
250 g marcipan
100 g sukker
3 æggehvider
Nougatcreme
100 g nougat
130 g smør
160 g flormelis
1 dl hindbærmarmelade
Glasur
100 g chokolade
2 spsk. flormelis
2 spsk. stærk kaffe
1 1/2 dl piskefløde
Frysetørrede hindbær
Sådan laver du nougat-lagkage med makronbund
- Pisk æg med sukker og bland mel, kartoffelmel og bagepulver i.
- Hæld dejen i en smurt springform på 24 cm.
- Bag kagen i 30 min. ved 180°, lad den afkøle og flæk den i to bunde.
- Rør marcipan, sukker og æggehvider godt sammen til en lind masse.
- Tegn en cirkel på 24 cm på et stykke bagepapir, sprøjt makrondejen ud i cirklen, bag den ved 200° i 20 min. og lad den afkøle.
- Smelt nougaten og pisk smør, flormelis og nougat til en ensartet creme.
- Læg makronbunden nederst, fordel nougatcremen over og herefter de to lyse bunde med marmeladen imellem.
- Smelt chokoladen, rør flormelis og kaffe i, fordel glasuren over kagen og drys med frysetørrede hindbær.
- Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetylle.
- Dekorér kanten med flødeskum og servér.