Kærnemælksfromage med jordbær og knas
Ingredienser til kærnemælksfromage med jordbær og knas
(4 pers.)
Fromage
1 dl piskefløde
2 blade husblas
50 g sukker
30 g æggeblomme
1 g salt
11/5 dl kærnemælk
¼ dl citronsaft
250 g jordbær
12 kammerjunkere
2 spsk. frysetørrede jordbær
Evt. 1 spsk. pop-sukker
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde til kærnemælksfromage
Pisk fløden, så den lige sætter sig. Udblød husblassen i koldt vand. Pisk æggeblommer, sukker og salt helt luftigt, det tager ca. 5 min. Lun kærnemælken forsigtig op. Må ikke komme over 60º, så skiller den. Vrid husblassen let, smelt den i kærnemælken og vend den i æggeblommerne. Tilsæt citronsaft og til sidst den let piskede flødeskum. Stil fromagen på køl og rør undervejs. Anret med jordbærskiver og kammerjunkere i høje glas, kom fromagen over og pynt med frysetørrede jordbær og evt. popsukker.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kirsebærtrifli
Jordbær-marengstærte
Flere søde jordbær
Jordbær-marengs-
roulade
Jordbærcrumble
Jordbærgrød
Jordbærkage med
lemoncurd
Jordbærmakroner
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)