Jordbær-marengstærte
Ingredienser til jordbær-marengstærte
(4-6 pers.)
Dej
175 g hvedemel
100 g smør
50 g flormelis
Lidt koldt vand
Fyld
500 g jordbær
1 tsk. vaniljeekstrakt
200 g sukker
2 dl piskefløde
1 lille håndfuld friske mynteblade
2 pasteuriserede æggehvider
½ tsk. citronsaft
Fremgangsmåde til jordbær-marengstærte
Hak mel, flormelis og smør sammen til en grynet masse og saml dejen med lidt koldt vand. Lad den hvile koldt i 30 min. Rul dejen ud og udstik 6 cirkler på ca. 7-9 cm i diameter i ca. 5 mm's tykkelse. Bag dem ved 200º i 15 min. Afkøl tærterne helt. Rens jordbærrene og læg halvdelen til side. Skær den anden halvdel i små stykker, mos et par dem og bland dem med 1 spsk. af sukkeret, vaniljeekstrakt og den finthakkede mynte. Pisk fløden til skum og stabilisér med 1 spsk. sukker. Fold jordbærblandingen i og anbring en god klat midt på hver tærte. Skær de resterende jordbær i halve og anbring dem rundt i kanten med skiftevis forside og skæreside ud. Sæt kagerne i fryseren i 30 min. Pisk imens æggehviderne meget stive, mens resten af sukkeret tilsættes lidt ad gangen, pisk massen glat med citronsaft. Kom marengsmassen i en sprøjtetylle og afsæt små toppe inden for jordbærhegnet. Brænd lige overfladen 1 min. under grillen og servér straks.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Jordbær-marengsroulade
Chokoladeis med lakridsmarengs og jordbær