Mad på badehotellet: Stegt rødspætte med persille
Ingredienser til stegt rødspætte med persillesovs
2 pers.)
500 g nye kartofler
2 flåede rødspætter
2 spsk. mel
1 dl rasp
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 æg
Smør til stegning
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
1½ dl mælk
1 bdt. persille
1 citron
Prøv også: Smørstegt rødspætte med dildsmør
Sådan tilbereder du stegt rødspætte med persillesovs
Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre, ca. 20 min.
Vend rødspætterne i melet, bland rasp med salt og peber og pisk ægget sammen. Vend rødspætterne i æg og derefter i rasp.
Varm stegepanden godt op og steg rødspætterne i smørret, til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. på hver side.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt, bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge i et par min.
Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og peber.
Servér de sprødstegte rødspætter med kartofler, persillesovs, dampede asparges og frisk citron.