Opskrifter
Påske-flødebolleæg med marcipanbund og pistacienødder
Onsdag, 5. april 2017Opdateret 1. aprilaf Christine Bille og Helle Brønnum, Foto: Carina Krüger
Nu er det snart påske, og en god påskefrokost afrundes gerne med lidt sødt til kaffebordet. Så værsgo - her en lille, lækker opskrift til den søde tand.

1 t og 30 min
25 stk
Bunde
200 g marcipan
Skum
½ dl vand
200 g sukker
50 g glukosesirup
½ stang vanilje
2 æggehvider
1 spsk. sukker
Overtræk
300 g god mørk chokolade
Pynt
F.eks. gul krymmel, finthakkede pistacienødder eller spiselige, tørrede blomster
Fremgangsmåde
- Bunde Rul marcipanen til en let oval pølse.
- Skær den i ca. 25 skiver, der er ca. 3 mm tykke. Læg skiverne på en plade med bagepapir.
- Tryk marcipanstykkerne, så de får æggeform, dvs. lidt spidse i den ene ende og tykkere i den anden.
- Bag dem i ovnen ved 200° i 3-4 min., eller til de er lysebrune i kanten. Lad dem køle af på pladen.
- Skum Kog vand, sukker, glukose og vaniljekorn op i en kasserolle.
- Kog sukkerlagen, til den er 117°. Brug et termometer eller kog, til sukkerlagen bliver svagt lysebrun.
- Pisk æggehviderne op med 1 spsk. sukker, til det lige skummer.
- Pisk sukkerlagen i æggehviderne ved lav hastighed.
- Sæt hastigheden op til maks. og pisk ca. 15 min., til æggehviderne er kølet helt af.
- Sprøjt skummet på marcipanbundene.
- Glat dem til sidst med en teske dyppet i vand, så de får tydeligt æggeform.
- Lad dem stå 1 time og tørre, så de bliver nemmere at overtrække.

Dessert & Kage
Lakridsflødeboller

Dessert & Kage
Opskrift på raw-påskeæg