Cremeboller med hindbær
Ingredienser til cremeboller med hindbær
(16 stk.)
Dej:
3½ dl mini-
el. letmælk
25 g gær
1 æg
50 g smeltet smør
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Ca. 500 g hvedemel
Creme:
2 dl mælk
2 æg
2 spsk. hvedemel
3 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
1½ dl hindbærmarmelade
1 æg til pensling
Pynt:
100 g flormelis
2 tsk. pulveriserede tørrede hindbær
3-4 tsk. vand
Alternativ til cremeboller med hindbær: Cremeboller med kokos
Fremgangsmåde til cremeboller med hindbær
Dej: Lun mælken, til den er håndvarm. Opløs gæren i mælken, tilsæt æg, smør, salt, sukker, vaniljesukker og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 min. Lav cremen imens.
Creme: Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde. Kog cremen op under konstant piskning og kog den godt igennem i et par min. Lad cremen køle af og rør i den af og til, så den ikke danner skind.
Boller: Rul dejen ud i en lang pølse og skær den i 16 stykker. Klap hvert stykke dej ud i hånden. Kom 1 spsk. creme og 1 stor tsk. marmelade på hvert stykke dej. Fold dejen om fyldet og luk godt. Sæt bollerne på plader med bagepapir med lukningen nedad. Lad bollerne efterhæve i 30 min. og pensl dem med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i ovnen ved 200º i 15-20 min. og lad dem køle af på en rist.
Pynt: Rør glasur af flormelis, pulveriserede hindbær og vand. Smør glasuren på bollerne og pynt med tørrede hindbær og hindbærstøv.