Tebirkes bagt med gær
Ingredienser til tebirkes bagt med gær
(16 stk.)
Dej:
25 g gær
2 dl mælk
1 æg
125 g blødt smør
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
100 g speltmel el. anden type fint fuldkornsmel
250 g hvedemel
Remonce:
50 g marcipan
50 g blødt smør
25 g sukker
1 æble
Drys:
1 æg
50 g birkes, solsikkekerner, sesamfrø el. hørfrø
Alternativ til tebirkes bagt med gær: Brydeboller med mysli
Fremgangsmåde til tebirkes bagt med gær
Dej:
Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, smør, salt, sukker, spelt- eller fuldkornsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt løbende resten af melet. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Remonce:
Riv marcipanen groft og rør den med smør og sukker til en ensartet og luftig masse. Riv æblet groft og rør det i remoncen.
Tebirkes:
Del dejen i to. Rul hvert stykke ud til en firkant på ca. 40 x 20 cm. Smør halvdelen af remoncen på midten. Fold den øverste del af dejen over remoncen og den nederste del hen over den første. Skær dejen i 8 stykker. Læg dem på plader med bagepapir med god plads til at hæve. Pensl med sammenpisket æg og drys birkes eller andre frø på toppen, evt. en blanding. Lad dem hæve 40 min. Bag dem ved 210° i ca. 15 min., eller til de er gyldne og gennembagte.