Opskrifter

Sandkage med marcipan og nødder

Søndag, 10. december 2017af Christine Bille Nielsen
Denne sandkage er en rigtig lækker julekage fyldt med marcipan, vanilje, flere slags nødder, chokolade og revet appelsinskal.

Ingredienser til sandkage med marcipan og nødder

(1 sandkage, ca. 15 skiver)

100 g marcipan
1 vaniljestang
1 usprøjtet appelsin
200 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g valnødder, hasselnødder el. mandler
100 g chokolade
50 g pistacienødder

Alternativ til sandkage med marcipan og nødder: Toscakage

Fremgangsmåde

Del marcipanen i små stykker. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Riv appelsinskallen fint. Ælt marcipanen med vanilje, appelsinskal og sukker. Rør smørret i lidt ad gangen, til marcipanen er blød og uden klumper. Rør 1 æg ad gangen i marcipanen. Bland mel og bagepulver og vend det i marcipanmassen. Hak nødder eller mandler og chokolade groft. Vend nødder, chokolade og pistacienødder i dejen. Kom dejen i en stor, smurt randspringform, eller i to små, eller i en 1-liters brødform. Bag kagen ved 170° i 25-45 min. afhængigt af, om du bager i store eller små forme. Prik i dejen med en tandstikker eller strikkepind efter 25 min. Hænger der dej ved, skal kagen bage længere. Lad kagen køle af i formen, løsn den forsigtigt i kanten og vend den ud. Opbevar kagen i en lufttæt beholder, hvor den holder sig saftig i mindst 1 uge.

TIP: 
Smag evt. kagendejen til med ½ tsk. kardemomme el. 1 tsk. ingefær.