Nem hindbær-cheesecake i bradepande
Opskrift på nem hindbær-cheesecake
(12-16 stk.)
Bund
300 g fuldkornskiks
75 g farin
1 tsk. lakridspulver el. kanel
150 g smør
Hindbær-cheesecreme
6 blade gelatine
375 g hindbær
600 g flødeost naturel
150 g græsk yoghurt
225 g flormelis
Pynt
1½ blade husblas
1 dl hindbærpuré (er taget fra tidligere)
25 g sukker
125 g friske hindbær
Sådan laver du hindbær-cheesecake
Bund:
Blend kiks og farin i foodprocessor eller minihakker, til det hele er helt smuldret og findelt. Smelt smørret og hæld det i kikseblandingen, mens du blender. Kom kiksemassen i bunden af en bradepande 25 x 30 cm i diameter og tryk massen godt sammen til en kompakt kagebund. Lad den sætte sig i køleskabet, mens du laver cremen.
Hindbær-cheesecreme:
Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 min. Kog hindbærrene hurtigt op og blend dem. Sigt hindbærpuréen. Tag 1 dl puré fra til pynt. Kram vandet ud af husblassen og smelt den i resten af den varme hindbærpuré. Pisk flødeosten let sammen med yoghurt og flormelis. Pisk hindbærpuréen i cremen. Hæld cremen på kiksebunden og lad den sætte sig ca. 2-3 timer i køleskabet.
Pynt:
Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 min. Varm hindbærpuréen op med sukker. Tag husblassen op af vandet og smelt den i den varme puré. Lad den køle af, til den tykner, og rør i den af og til. Skær kagen ud i det ønskede antal. Sæt 1 tsk. gelé på midten af hvert stykke kage og 1-2 friske hindbær ovenpå.