Opskrift på moster Ingrids smørkrans
Ingredienser
30 g gær
1 spsk. sukker
1 dl lunken fløde
2 æggeblommer
100g blødt smør
250 g mel
Remonce:
100 g smør
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. mandelessens
50 g hakkede mandler
Æg til pensling, evt. æggehviden
LÆS OGSÅ: Oldemors opskrift på solskinsæg er en sikker vinder hver gang. Få opskriften her!
Sådan gør du
Kom gær og sukker i en skål.
Lun fløden let og rør gæren ud i fløden.
Pisk æggeblommerne og kom dem i fløden.
Skær det bløde smør i små terninger og kom dem i fløden.
Rør melet i og ælt dejen grundigt.
Lad den hæve tildækket 1 time.
LÆS OGSÅ: Kunne vi byde en napoleonshat? Prøv denne opskrift
Remonce:
Pisk smør og sukker sammen med vaniljesukker og mandelessens.
Rør de hakkede mandler i.
Rul dejen ud til en aflang firkant på et meldrysset bord.
Smør remoncen på dejen og rul den sammen.
Skær rullen i skiver, sæt dem i en springform eller høj tærteform.
Pensl med æg og bag smørkransen ved 175 grader i ca. 20 min.