Brydeboller med tørret frugt
Ingredienser til brydeboller med tørret frugt:
15 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. akaciehonning
3 dl koldt vand
4 spsk. græsk yoghurt
12 tørrede abrikoser
50 g valnøddekerner
30 g soltørrede tranebær
200 g fuldkornshvedemel, gerne italiensk
200 g hvedemel
Prøv også: Brydeboller med müsli
Pensling og drys:
1 æg
2 spsk. græskarkerner
1 spsk. birkes
2 spsk. havregryn
Se også: Tebirkes bagt med gær
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt yoghurt, salt og honning.
Skær abrikoserne i mindre stykker, hak valnødderne groft. *
Rør abrikoser, valnødder og tranebær i gærblandingen.
Tilsæt fuldkornsmel og hvedemel og rør dejen godt sammen.
Dryp en stor, ren skål med olie og hæld dejen over i skålen.
Lad den hæve tildækket i køleskabet eller et andet køligt sted i mindst 8 timer og gerne natten over.
Beklæd en lille bradepande på 20 x 30 cm med bagepapir.
Form boller af dejen med 2 spiseskeer og sæt dem så tæt i bradepanden, at de næsten rører hinanden.
Pensl bollerne med æg, drys med birkes, græskarkerner og havregryn.
Bag bollerne ved 200° i ca. 30 min. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Prøv også: Opskrift på moster Ingrids smørkrans