Klassiske ribben
(4 pers.)
2 kg ribben
4 spsk. sennep
2 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. paprika
1 tsk. chili
2 tsk. hvidløgspeber
Træk hinden på undersiden af ribbenene af og smør dem med et tyndt lag sennep. Bland salt, sukker, paprika, chili og hvidløgspeber, drys blandingen over ribbenene og stil dem på køl i mindst 1 time.
BBQ sauce
2½ dl ketchup
¾ dl æbleeddike
2 spsk. farin
1 spsk. soja
2 spsk. sirup
1 fed presset hvidløg
Rør ingredienserne til BBQ saucen sammen og pensl ribbenene. Grill ribbenene på en ikke alt for varm grill i ca. 90 min., til kødet er mørt. Vend og pensl ribbenene med ekstra marinade hvert kvarter.
Tip
Tænd grillen i god tid og læg først ribbenene på 30 min. efter, at kullene er klar, så grillen er mindre varm. Det er nemmere at undgå for høj varme, hvis du bruger spareribsholder på grillen.
Madopskrift: Kristina Marckmann
GODT TIL GRILLEN
Lyse sommeraftener og lækker grillmad hører sammen: Her får du 18 lækre opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til grillen - se opskrifter her
Find flere opskrifter her...
Sommersteg
Marinader
Kyllingeroulade
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)