Sommersteg
Smagfuld sommersteg
½ bundt eller potte citrontimian
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
4 peberkorn
1 tsk. fennikelfrø
1 usprøjtet lime
1,5 kg svinekam
Groft salt
Sådan kan du lave din sommersteg på grillen
Kom timian, rosmarin, hvidløg, salt, peberkorn, fennikel og skallen af limen i en foodprocesser eller minihakker og hak det fint. Rids sværen i et fint krydsmønster og gnid stegen med krydderurteblandingen. Drys ekstra salt på sværen og stil stegen på en rist i et ildfast fad (fadet skal dels opsamle stegesafterne og dels afskærme for den direkte varme). Grill stegen, til den har en centrumtemperatur på 65°, og sværen er sprød, ca. 90 min.
Tip: Hvis du ridser sværene i et krydsmønster, bliver de nemmere jævnt sprøde.
Madopskrift: Kristina Marckmann
GODT TIL GRILLEN
Lyse sommeraftener og lækker grillmad hører sammen: Her får du 18 lækre opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til grillen - se opskrifter her
Find flere opskrifter her...
Lammekoteletter og grønsagsspid
Oksefilet med ølmarinade og majs
Marinerede spareribs med kold kartoffelsalat
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)