Opskrifter

Krondyrmørbrad med kantareller á la creme

Onsdag, 7. december 2011af Redaktion
Lækker middag, der serveres med lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat

(4 pers.)

500-600 g afpudset krondyrmørbrad
300 g rensede kantareller (eller markchampignon)
2½ dl Milda Cremefine 7 % eller 15 %
Becel til stegning
¼ renset selleri i små tern (eller andre rodfrugter)
3-4 gulerødder i små tern
6-8 skalotteløg
Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
Salt og peber

Til salaten
3 mellemstore rødbeder
1 stort eller to små madæbler
Lidt tørrede tranebær
Olivenolie
Vineddike eller citron efter smag
Lidt sennep
Evt. 1 tsk. honning
Salt og peber

TIP

- Du kan naturligvis vælge andre grøntsager til din krondyrmørbrad efter årstiden og gæsternes smag.
- Hvis du vil droppe kantarellerne, kan du fx lave en lækker sovs ved at koge stegepanden af med lidt portvin og tilsætte Milda Cremefine, lidt salt og peber og evt. en spsk. ribsgele.

Rens krondyrmørbraden omhyggeligt for fedt og hinder, krydr med salt og peber og lad den hvile ved stuetemperatur, til du er klar til stegningen.
Rens kantarellerne forsigtigt for jord med en lille kniv og en børste, og skær det nederste af stokken. Undgå at rense i vand.
Hak 2-3 skalotteløg fint.
Kog rødbederne med skræl i ca. 10 min, så de stadig er faste. Køl dem helt af og fjern skrællen (du kan koge dem i forvejen).
Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter efter smag) og skær dem i små tern.
Rens resten af skalotteløgene. Del dem evt. i halve, hvis de er store, og opbevar dem i en skål sammen med selleri og gulerødder i tern
Skræl æblerne og fjern kernehuset.
Riv rødbeder og æbler i tynde stimler på et mandolinjern (et alm. rivejern kan også gå an).
Bland olie, eddike, sennep og honning og smag til med salt og peber. Vend æbler, tørrede tranebær og rødbeder i dressingen - og opbevar salaten i køleskabet.
Rist selleri, gulerødder over og skalotteløg ved høj varme, så de bliver gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber og lidt frisk timian.
Steg hele krondyrmørbraden i Becel på en meget varm pande et par minutter på alle fire sider og lad den hvile i ca. 10 minutter. Den skal være rød i midten for ikke at blive tør.
Svits de hakkede skalotteløg i lidt Becel på en varm pande til løgene bliver klare, tilsæt de rensede kantareller og svits dem kort. Krydr med salt og peber. Herefter tilsætter du ca. 2½ dl Milda Cremefine (7 % eller 15 % efter eget valg) og et lille nip sukker og lader sovsen koge ind, til den bliver cremet.
Skær krondyrmørbraden ud i tynde skiver og anret alt tilbehøret på varme tallerkener.

Madopskrift: Milda Cremefine


Find flere opskrifter her...


Stegt gråand med
honningæbler


Vildtgryde med mos
butternut-squash og
kartofler


Hindbærmousse-
tærte














Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)