Florentinere uden gluten
Ingredienser til florentinere:
(8 stk.)
75 g sukker
1 spsk. honning
¼ dl fløde
125 g smør
50 g hasselnøddeflager
25 g grove havregryn
½ usprøjtet appelsin
Små aluforme med en diameter på ca. 5-6 cm
Prøv også: Citron-pannacotta med florentinere
Smørcreme:
100 g blødt smør
175 g flormelis
Pynt:
100 g mørk chokolade
Evt. krymmel el. kandiserede violer
Se også: Chokolademuffins med flødeskum
Fremgangsmåde:
Florentinere:
Kom sukker, honning, fløde og smør i en gryde og kog op.
Lad blandingen småkoge under omrøring, til den karamelliserer let, er gyldenbrun og har en temperatur på ca. 120°.
Tag gryden fra varmen og tilsæt hasselnøddeflager, havregryn og fintrevet appelsinskal.
Fordel halvdelen af dejen i metalformene.
Bag kagerne ved 180° i 8-10 min., til de er lysebrune.
Lad dem køle af i formene og tryk dem forsigtigt ud, uden de knækker. Skulle det ske, kan den smuldrede kage kommes tilbage i formen og lige sættes i ovnen igen, men pas på, den ikke bliver for mørk.
Prøv også: Chokoladekiks uden sukker
Smørcreme:
Pisk smørret luftigt med en elpisker.
Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk til en fin, hvid creme.
Kom cremen i en sprøjtepose med stor tylle.
Pynt:
Smelt chokoladen.
Dyp hver kage halvt i chokolade, dryp den godt af og læg den på et stykke bagepapir.
Drys evt. med lidt krymmel og lad chokoladen stivne.
Sprøjt cremen op på halvdelen af kagerne.
Læg de andre kager ovenpå og tryk dem ganske let sammen om cremen.