Ørred med asparges og cremet agurkesalat
Ingredienser til ørred med asparges og cremet agurkesalat:
(4 pers.)
1 agurk
1 håndfuld løvstikke
el. persille
2 dl yoghurt naturel 3,5 %
Salt og peber
500 g grønne asparges
3 spsk. olivenolie
500 g ørredfilet
½ citron
Tilbehør:
1 kg små kartofler
½ citron
Fremgangsmåde:
Flæk agurken og skrab kernerne ud.
Skær den i ½ cm tykke skiver. Hak løvstikken groft, rør den i yoghurten sammen med agurken og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen til 200°. Skær eller knæk de tørre ender af aspargesene og kassér dem.
Læg aspargesene tæt ved siden af hinanden på en plade med bagepapir. Dryp med 2 spsk. olie, rul aspargesene rundt i olien og krydr med salt og peber.
Skær ørreden i 4 ensartede stykker, pensl med olie, dryp med citronsaft og krydr med salt og peber. Læg fisken oven på aspargesene og bag dem i 10 min.
Servér fisken med asparges, agurkesalat, kogte kartofler og citronbåde.
Prøv også: Hellefiskmousse med rejer