Sommertærter med bær og limecreme
Ingredienser til sommertærter med bær og limecreme
(6 pers.)
Bund:
-
200 g hvedemel
-
70 g flormelis
-
1 spsk. kakao
-
100 g smør
-
3 spsk. piskefløde
Kant:
-
210 g marcipan
-
70 g sukker
-
1½ æggehvide
-
50 g revet hvid
-
chokolade
Limecreme:
-
3 limefrugter
-
1 dåse kondenseret mælk
-
3 dl piskefløde
-
100 g jordbær
-
100 g hindbær
-
100 g blåbær
-
100 g brombær
Prøv også: Rabarber-upsidedown-kage med hvid chokolade
Fremgangsmåde
Hak mel, flormelis, kakao og smør til en grynet masse og saml dejen med fløden. Rul den ud i 4 mm's tykkelse, udstik dejen i 6 cirkler på ca. 10 cm og læg dem på en plade med bagepapir. Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød kransekagemasse. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud som kant på mørdejsbundene. Prik bundene og bag dem i 14 min. ved 200°. Drys bundene med chokolade og lad dem afkøle på en rist. Pres saften fra limefrugterne og bland den med kondenseret mælk. Tilsæt fløden og pisk cremen stiv. Kom cremen over tærtebundene og stil dem koldt i mindst 4 timer. Skyl bærrene og fordel blandingen over tærten.
Prøv også: Hvid chokoladebrownie med jordbærcreme