Hjemmebag: 3 lækre kager med friske bær
Ribsmuffins
(12 stk.)
- 20 g hvedemel
- 140 g sukker
- 1½ tsk. Bagepulver
- 1 nip salt
- 40 g blødt smør
- 1¼ dl mælk
- 1 æg
- Korn af ½ vaniljestang
Fyld:
- 100 g ribs
- 1 spsk. hvedemel
Prøv også: 3 slags pandekager med bær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170°. Rør hvedemel, sukker, bagepulver, salt og blødt smør sammen i en skål. Tilsæt langsomt halvdelen af mælken under omrøring. Pisk æg, vaniljekorn og resten af mælken sammen i en anden skål. Pisk langsomt æggeblandingen i melblandingen, til dejen er ensartet.
Fyld: Vend ribs med hvedemel. Læg en lille håndfuld ribs til side, og vend resten i kagedejen. Fyld 12 muffinforme 2/3 op med dej. Top med de resterende ribs, og bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter.
Prøv også: Brug sommerens bær: 3 desserter med bær
Bær-cheesecake
(6-8 personer)
- 160 g Digestivekiks
- 85 g smør
- En lille springform med slip let-belægning (ca. 18 cm i diameter)
Ostecreme med jordbær:
- 3 blade husblas
- 200 g jordbær
- 1 spsk. Vand
- 30 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 300 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
- 2½ dl piskefløde
Pynt:
- Friske bær
Prøv også: Smagen af sommer: 3 kager med hyldeblomst
Fremgangsmåde:
Knus kiksene helt, og bland krummerne med smeltet smør. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og tryk kiksemassen fast i formen med bagsiden af en ske. Sæt springformen i køleskabet.
Ostecreme med jordbær: Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter. Skær jordbærrene i mindre stykker. Kog dem op i en lille gryde sammen med vand, rørsukker samt kornene fra vaniljestangen og den tomme vaniljebælg. Lad det simre i et par minutter.
Klem vandet af den udblødte husblas, tag gryden af varmen, og smelt husblassen i bærmassen. Fjern vaniljestangen, og blend resten af grydens indhold med en stavblender, indtil massen har en ensartet konsistens. Lad jordbærmassen køle lidt af.
Pisk flødeost med en elpisker i en skål, så den bliver luftig. Tilsæt jordbærmassen, og pisk det sammen. Vend letpisket flødeskum i. Fordel ostecremen over kiksebunden, og stil kagen på køl i 4 timer, til den har sat sig. Servér med friske bær.
Tip: Kagen kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl indtil servering.
Prøv også: 3 smagfulde desserter med rabarber
Stikkelsbærtærte med marengslåg
(8-10 personer)
- 140 g hvedemel
- 40 g flormelis
- 1 nip salt
- 80 g koldt smør + lidt til formen
- 2 tsk. koldt vand
- ½ æggeblomme
Stikkelsbærfyld:
- 600 g stikkelsbær
- 6 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
- 1 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
- Evt. sukker
Marengs:
- 3 æggehvider, evt. pasteuriseret
- 150 g sukker
- 1 tsk. citronsaft
Prøv også: 3 festlige lagkager med frugt og bær
Fremgangsmåde:
Bland mel, flormelis og salt. Hak smør i tern i, sammen med vand. Saml dejen med æggeblomme uden at ælte for meget, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 2 timer. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt, aflang tærteform (ca. 10 x 35 cm), så den dækker formens bund og indvendige kanter. Prik bunden med en gaffel, og stil formen på køl i 30 minutter. Varm ovnen op til 180°. Forbag tærtebunden i ovnen i 15-20 minutter. Tag den ud af ovnen, og skru op på 220°.
Stikkelsbærfyld: Kog stikkelsbærrene op i en gryde sammen med 4 spsk. hyldeblomstsaft. Lad dem simre under låg i 5-10 minutter. Undgå at mose bærrene. Hæld væsken fra gryden (uden stikkelsbær) over i en lille skål. Rør majsstivelsen ud i de sidste 2 spsk. hyldeblomstsaft. Tilsæt 75 ml af stikkelsbærvæsken, og hæld blandingen tilbage i gryden med stikkelsbær. Rør forsigtigt rundt, og smag evt. til med sukker.
Marengs: Pisk æggehviderne stive, imens du lidt ad gangen tilsætter sukker og citronsaft. Hæld stikkelsbærblandingen på tærtebunden, og top med et godt lag marengs. Bag tærten i ovnen i 12-15 minutter, til marengslåget er let gyldent. Pynt evt. med ribsklaser.
Prøv også: Vandbakkelser med vaniljecreme, flødeskum og hindbærkompot