Hjemmebag: 3 slags vafler
Kakaovafler
(4 stk.)
- 80 g mørk chokolade
- 40 g smør
- 2 æg
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1½ dl hvedemel
- 1½ spsk. rent kakaopulver
- ½ tsk. bagepulver
- ¾ dl mælk
Prøv også: 3 slags søde og sunde vafler: kokos-, banan- eller spinatvafler
Fremgangsmåde:
Smelt hakket chokolade og smør i en lille gryde. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og vend chokoladeblandingen og mælken i.
Bag dejen i et vaffeljern, evt. i lidt smør, i et par minutter, så vaflerne er svampede i midten og sprøde udenpå.
Prøv også: Hjemmebag: 3 slags smagfulde pandekager
Morgenmadsvafler
(4 stk.)
- 2 dl mysli
- 2 dl mælk
- ½ tsk. stødt kanel
- 1 knsp. salt
- 2 æg
- Smør eller smagsneutral olie til bagning
Prøv også: Bag donuts: 3 lækre opskrifter på donuts
Fremgangsmåde:
Bland mysli, mælk, kanel og salt, og lad det trække køligt i 15 minutter.
Rør æggene i ét ad gangen. Bag vaflerne i et vaffeljern i lidt smør eller olie.
Servér f.eks. med udskåret frisk frugt og skyr.
Prøv også: Store vaffeldag: 4 søde og sunde vafler
Kanelsneglevafler
(12 stk.)
- ¾ dl mælk
- 15 g gær
- 2 æg
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. stødt kanel
- Ca. 275 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 50 g smør
Remonce:
- 100 g blødt smør
- 110 g rørsukker
- 1½ tsk. stødt kanel
Prøv også: Hjemmelavede sunde og søde fristelser
Fremgangsmåde:
Lun mælken, så den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Pisk æg i ét ad gangen. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Bland kanel, mel og salt. Sigt ca. ²/₃ af melblandingen i dejen, og ælt godt.
Ælt smør i dejen lidt ad gangen, og tilsæt resten af melblandingen, når smørret er helt indarbejdet i dejen. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve tildækket i 45 minutter.
Remonce: Bland alle ingredienserne til remoncen sammen til en ensartet masse.
Rul dejen ud i et rektangel. Smør remonce på, og rul dejen som en roulade. Skær 10-12 brede skiver. Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve 15 minutter ved stuetemperatur. Læg 1 kanelsnegl midt på vaffeljernet, og bag den ved middel varme i ca. 3 minutter.
Tip: Vær ikke nervøs for, at fyldet løber ud. Det karamelliseres på ydersiderne af vaflen.
Prøv også: 3 slags pandekager med bær