Opskrifter

Hjemmelavede godter: Klassisk julekonfekt

Fredag, 26. november 2021Af Line Holt Nielsen Foto: Maria Fabricius TegnerFoto: Maria Fabricius Tegner
Konfektskålen bliver hurtigt tømt, hvis du fylder den med disse hjemmelavede godter.
julekonfekt

Nougat-marcipan-roulade

10 pers.

  • 375 g marcipan
  • 2 cl madeira
  • 130 g blød nougat
  • 100 g mørk chokolade
  • Frysetørrede hindbær

PRØV OGSÅ: 3 opskrifter på lækker julekonfekt

Fremgangsmåde:

Ælt marcipanen med madeira, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel. Brug f.eks. en silikonemåtte som underlag, eller klip en frysepose på ca. 8 liter op i side og bund. Strø lidt flormelis ud på underlaget, hvis det er svært at rulle marcipanen ud, uden at den hænger fast. Smelt nougat let, og smør den ud over marcipanmassen i et jævnt lag. Rul firkanten på den lange led til en roulade.

Smelt chokolade over vandbad, og start med at smøre det på bunden af rouladen. Lad chokoladen størkne, vend rouladen om, og overtræk resten. Drys med frysetørrede hindbær eller anden pynt, imens chokoladen stadig er flydende. Pak rouladen ind i en frysepose eller husholdningsfilm, og opbevar den lufttæt et køligt sted.

Chokolinser med kirsebær

20 stk.

  • 200 g marcipan
  • 100 g Amarena-kirsebær (20 stk.)
  • 350 g mørk chokolade

PRØV OGSÅ: Bûche de Noël: Fransk juletræstamme

Fremgangsmåde:

Del marcipanen i 20 stykker. Tril hvert stykke til en kugle, og pres dem lidt flade. Læg et kirsebær i midten af hvert marcipanstykke. Tryk dem fast med let hånd. Smelt den mørke chokolade over vandbad, og overtræk konfekten.

Tip: I stedet for kirsebær kan du bruge kandiserede bær, f.eks. cocktailbær.

PRØV OGSÅ: Bløde flødekarameller med lakridssmag